Retas iš mūsų pagalvoja apie tai, kad
kiekvienas daiktas su kuriuo mes susiduriame
buityje, turi savitas energetines
charakteristikas kurios veikia aplinką ,
tame tarpe ir mus. Suprasdami kad toks
tarpusavio poveikis yra, žinodami tų poveikių
ypatumus, jūs galėsite papildomai
harmonizuoti savo gyvenimą. Pradėkime nuo
pagrindinių būsto elementų:
LANGAI
Langai yra mus supančios
aplinkos ir Visatos bioenergijos įėjimo
,,vartai. Jie yra kiekviename kambaryje
todėl labai svarbu kad jie padėtų
bioenergetikai patekti į būstą. Labai svarbi
langų forma, nes ji turi didelę įtaką
patekančiai energijai. Labai geri
kvadratiniai ar beveik kvadratiniai langai.
Per juos iš išorės į būstą patenka
maksimalūs bioenergetiniai srautai. Per
aukštus siaurus langus jos patenka ženkliai
mažiau.
Energetiniai srautai
mėgsta apvalius, aštuonkampius ir langus su
viršutine apvalia arka. Gotikinio tipo
langai, kurie viršuje sueina į vieną tašką,
gali turėti net naikinamą poveikį
energetiniams srautams ir todėl
jų reikia vengti. Senas namas ar būstas turi
savitą energetiką, kaip ir jo senos medinės
ar plytinės konstrukcijos. Todėl nepatartina
keisti langus naujais, o tik paremontuoti
senus jų rėmus, paliekant juos tiksliai
tokiais pačiais kokie buvo. Langai savo
viršutine dalimi turi būti akių lygyje arba
aukščiau. Jie turi būti visada švarūs, o
menkiausi jų pažeidimai, pvz. sumušti
stiklai, staigiai šalinami.
DURYS
Visos durys energetiniu požiūriu
svarbios. Eidami paeiliui į visas savo būsto
patalpas atkeipkite dėmesį kaip patenkate
per duris į kambarius ,nes energetiniai
srautai į juos pateks taip pat kaip ir
jūs.Ar jūs jas traukiate į save, norėdami
patekti į kambarį, ar paprastai į vidų.
Durys turi atsiverti į kambarių vidų. Jei
atverdami duris atsiremiate į lygią sieną
,tai to neturėtų būti, nes ji blokuos dalį
bioenergetinių laukų. Įėjimas į kambarį
neturi būti užstatytas baldais ,kurie
trukdytų energijai patekti į kambarį. Durys
turi būti proporcingos patalpoms. Jei to
nėra, jas būtina energetiškai koreguoti.
Durys visada turi būti švarios ,lengvai
atsidarančios. Didelę įtaka durų
energetikai turi jų dizainas. Norėčiau
išskirti tris jų dizaino elementus: 1
spalva;
2 - įstiklinimas;
3 apiforminimo stilius;
SIJOS
Stenkitės kad jūsų patalpose nebūtų
atvirų sijų. Jos išsklaido bioenergetinius
laukus.
PRIEŠKAMBARIS
Jis turi būti proporcingas įėjimo durims.
Jei durys lyginant su prieškambariu per
didelės - būtina energetinė korekcija.
Prieškambaris ne vieta pasėdėti, pailsėti.
Tai patalpa kuri turi užtikrinti maksimalų
bioenergijos patekimą į butą. Prieškambaris
negali būti užkrautas nereikalingais
daiktais, nešvarus. Jei prieškambaris
mažas, tai prieš įėjimo duris pakabinkite
veidrodį, jeigu didelis, pakabinkite
veidrodį ant sienos statmenai įėjimo durims,
jei ilgas ir siauras tuomet veidrodį
kabinkite ant vienos iš ilgųjų sienų.
Daugumas prieškambarių neturi langų. Todėl
jį gerai apšvieskite. Jis turi būti šviesus,
ryškus ir malonus.
VIRTUVĖ
Kuo harmoningesnė virtuvės aplinka ,tuo
skanesnis ten pagaminamas maistas.Na o
energetika virtuvėje būna ne visada gera,
nes joje pas kiekvieną iš mūsų daug cheminių
ir sintetinių medžiagų skleidžiančių
kenksmingą mūsų sveikatai energetiką, kurių
reikėtų iki minimumo atsisakyti. Dažnai
nekreipiame tinkamo dėmesio į tai, kad joje
esantys prietaisai su skirtingomis energijų
rūšimis dažnai būna vienas šalia kito
/viryklė prie kriauklės, viryklė prie
šaldytuvo/ kas iššaukia energetinę
destrukciją. Todėl privalote tai įvertinti
ir reikalui esant ją pakoreguoti. Labai
svarbus geros bioenergetikos virtuvėje
faktorius yra oras, kurį kvėpuodami mes
įsisaviname daugiau nei 90% organizmui
reikalingos gyvybinės energijos. Efektingam
organizmo regeneravimui būtina reguliariai
kvėpuoti geru , gaiviu oru. Japonijoje tuo
tikslu net sukurti taip vadinami ,,deguonies
barai. O jūsų virtuvėje ar geras oras, ar
gera ventiliacija ?Pasirūpinkite gera
ventiliacija. Virtuvėje turi būti langai.
Tiek dujinės, tiek elektrinės plytelės
užteršia orą sudegindamos dulkes ir kitas
medžiagas. Dujinio degiklio liepsna turi
degti melsva ugnele. Kitas virtuvėje
sutinkamas svarbus mūsų gyvenimui elementas
yra geriamas vanduo. Jis turi būti gyvas ir
nelaikomas plastmasinėse talpose.
Pastatykite vandenį plastmasinėje talpoje
keletui valandų saulėje ir jūs pastebėsite
tai, kaip jis keičia skonį. Sintetika
išskiria į vandenį visą eilę sveikatai
kenksmingų medžiagų. Chloruotas vanduo
suardo vitaminą E ir nors chloras išgaruoja,
jis palieka susidariusiąsias negaruojančias
toksines organines medžiagas.
Pasirūpinkite kad organizme nesusikauptų
aliuminis / su juo susijusi Alzheimerio liga
ir kiti nerviniai susirgimai/ naudojant
aliuminus indus ir folgą. Teflonas ir
kitos nuo pridegimo saugančios medžiagos
toksiškos, perkaitintos išskiria labai
nuodingus garus. Dar vienas virtuvės
energetikos komponentas-ruošiamas joje
maistas. Gal ir sunku patikėti, bet tai
liečia net maisto pjaustymą. Tikriausiai,
esate atkreipę dėmesį į tai kad atsikąstas
obuolys turi visai kitą skonį nei atpjautas.
Lygus, švarus maisto pjūvis aštriu peiliu
užkrauna maistą aiškia ir tikslia energija,
o bukos ašmenys įneša į maistą kietą ir
grubią energiją. Skaniausius savo gyvenime
pietus valgiau ne kokiame prabangiame
restorane ,o vargingoje Kretos kalnų
užkampio kaimo tavernoje. Tik vėliau
supratau, kodėl ten buvo nepaprastai skanu:
maistą gamino kaimiečiai, kuriems jis buvo
jų gyvenimo tikslu. Gamino jį ne galvodami
apie uždarbį ,o su meile ir dainomis
kuriomis ,,užkrovė maistą. ,,Meilė ateina
per skrandį,-tvirtina senovinė patarlė.
Kada mes geros nuotaikos, įsimylėję ar
paprasčiausiai laimingi, tuomet mūsų
gaminamas maistas įgauna geriausias savybes
ir būna skaniausias. Ar ruošti maistą
skaudant galvai, sergant? Atsakymas
vienareikšmis nereikia ,nes tada į maistą
patenka, priklausomai nuo dvasinės būklės,
nervingumo ar net stresinė energija. Jei tai
būna retkarčiais į tai galima nekreipti
dėmesio. Tačiau kokios gali būti pasekmės
tiems, kuriems reguliariai tenka valgyti
tokį maistą? Daugumas valgyklų ir restoranų
geriausiu atveju gamina tik ,,maisto
užpildus o ne naudingą ir sveiką maistą.
Ar galite prisiminti kada paskutinį kartą
apsilankę restorane jautėtės maloniai ir
skaniai pavalgę? Sekantis virtuvės
monstras mikrobanginė krosnelė. Pagaminti
joje produktai būna su sugadinta ląsteline
struktūra. Tai ką mes valgome išsitraukę
iš mikrobanginės krosnelės energetinės
šiukšlės. Vienas makrobiotinės kulinarijos
specialistas aprašė eksperimentą
demonstruojantį įvairių kurų rūšių savybes.
Keturiuose puoduose esantis vanduo buvo
užvirinamas keturiomis skirtingomis kuro
rūšimis: malkomis, dujomis, elektra ir
mikrobanginėje krosnelėje. Ataušinus
vandenis jais buvo laistomi eksperimentui
skirti augalai. Stipriausiai užaugo augalas
laistomas ,,mediniu vandeniu, panašiai augo
ir ,,dujiniu vandeniu laistyti augalai.
Vanduo nuo elektrinės plytelės pagimdė
susisukusius , išlinkusius ir silpnus
augalus. Na o mikrobanginis vanduo-
išsigimusius mutantus. Šiuolaikinėje
virtuvėje atsiranda vis daugiau techninių
prietaisų, kurie didina neigiamą
elektromagnetinių laukų poveikį.
Prietaisai ,betarpiškai besiliečiantys su
maistu / mikseriai, virtuviniai kombaimai/
suteikia produktams grubias, aštrias,
pjaunančias energetines savybes. Todėl
nepatartina dažnai naudoti taip paruoštą
maistą, nes vartodamas jį žmogus tampa
neramiu, be energetinės pusiausvyros. Šį
efektą galima dalinai kompensuoti, jei
tokiam maistui prieš jį pateikiant leisite
jam ,,nusiraminti. Maistą gaminkite lėtai
ir taupiai tai jam suteikia raminančias ir
harmonizuojančias savybes.
Greitvirėje gamintas maistas duos daugiau
koncentracijos. Keptas ant keptuvės
maistas stimuliuoja aktyvią energiją, o
lengvas maistas sukuria dvasinį lengvumą.
Niekada nevalgykite greitai, streso
būsenoje. Trumpas gilus įkvėpimas /ar
tikinčio žmogaus malda/ prieš valgį ir
vidinis dėkingumas kad jį turime,
aktyvizuoja organizmo virškinamąją sistemą
ir padeda geriau asimiliuoti maisto gyvybinę
bioenergiją. Gerai kramtydami maistą, mes
betarpiškai įsisaviname bioenergetinius
produktus. Kiekvienas maisto produktas turi
individualią, nepakartojamą bioenergiją.
Idealus maisto produktas vietinis, rajone
kuriame gyvenate užaugintas, ekologinis
produktas.
VALGOMASIS
Valgomojo pagrindinis akcentas
paveikslai kurie turi spinduliuoti
džiaugsmą, nes liūdni ar nemalonūs motyvai
gadins nuotaiką. Kiti valgomojo interjero
elementai taip pat neturi iššaukti negatyvių
emocijų. Tai gali būti senoviniai
šeimyniniai baldai jei su jais susiję kokie
tai pergyvenimai. Tokie baldai, nors būtų ir
labai vertingi gali tapti pastoviais
neigiamos stresinės bioenergetikos
šaltiniais. Jų reikia atsisakyti. Geriausi
stalai valgomajame apvalūs ir ovalinės
formos. Geri kvadratinės ir stačiakampės
formos stalai. Trikampiai, asimetriniai ir
su nupjautais kampais stalai energetiniu
požiūriu blogi. Netinkami stalai su
stikliniais paviršiais.
SVETAINĖ
Svetainėje svarbiausią dėmesį reikia
skirti optimaliam minkštų baldų išdėstymui.
Jie negali būti prieš duris. Negerai kada
minkštasuolis bus svetainės viduryje. Labai
kruopščiai rinkite dekoratyvinius elementus,
labai svarbu kad jų energetika būtų
teigiama. Kaip praktiškai galėjau
įsitikinti, vienintelis kultinis daiktas -
iš Afrikos atvežta vudu šamano figūrėlė buvo
tapusi galingu neigiamos bioenergijos
šaltiniu.
MIEGAMASIS
Tai svarbiausia buto patalpa, kurioje mes
praleidžiame savo gyvenimo trečdalį .
Miegamasis turi būti ramiausioje buto
dalyje, idealiu atveju antrame aukšte.
Spalvinė gama ir interjeras turi sukelti
ramybę ir jaukumą.
Reikia vengti į lovą nukreiptų aštrių baldų
briaunų.
Lova negali būti tarp durų ir lango.
Šviestuvas negali būti virš lovos.
Lovos galugalvyje ant sienos negalima
kabinti bra.
Miegamajame neturi būti veidrodžių.
Lova turi būti energetiškai tinkamai
orientuota.
Miegamajame negali būti TV, video audio
aparatūros, kompiuterio.
į viršų
visi
straipsniai |